Avioero tuo mukanaan elämänmuutoksen  perheen lapsille ja aikuisille

Eroon päättyvät yhteiskunnassamme noin puolet solmituista avio-ja avoliitoista. Lapsiperheissä vanhempien välisen parisuhteen päättyminen tarkoittaa konkreettisia muutoksia lapsen elämään ja arkeen. Erossa kaikki perheenjäsenet sopeutuvat uudenlaiseen perhe-elämän arkeen ja käytäntöihin. Lapsen näkökulmasta on oleellista se, millaisiksi vanhempien välit muodostuvat eron jälkeen ja miten vanhemmat saavat arjen sujumaan mutkattomasti  ja joustavasti.

Kaksi kotia – yleisöluennot            syksy 2018

Tervetuloa kuuntelemaan asiantuntijoiden sekä eron läpikäyneiden vanhempien puheenvuoroja, joissa pohditaan lapsen ja vanhemman näkökulmia kahden kodin arkeen sekä vanhempien väliseen yhteistyöhön eron jälkeen. Luennolla annetaan vinkkejä, miten kahden kodin arjen saa toimimaan. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua paikkakunnan eropalveluihin.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Aikataulu

(kellonajat ja osoitteet päivitetään  30.8. mennessä.)

3.9. Mikkeli

5.9. Kuopio

1.10. Lappeenranta

2.tai 3.10. Rovaniemi

9.10. Jyväskylä

11.10. Iisalmi

30.10. Oulu

7. tai 8.11. Vaasa

14.11. Kotka

21.11. Helsinki

3.12. Hämeenlinna

Lisätietoja luennoista saa: paivi.hietanen@etkl.fi sekä 0504385290

Kahden kodin arki – vinkit jakoon!

#kaksikotia

Jaa vinkkisi twitterissä #kaksikotia ja kerro, miten olet saanut kahden kodin arjen sujumaan. Mikä on auttanut toimimaan vanhempina yhteistyössä eron jälkeen tai millä tavalla olet ratkaissut lasta koskevia asioita  –  yhdessä tai erikseen vanhempina eron jälkeen.

#apuaeroon

Mistä olet saanut apua itsellesi tai lapsille ennen tai jälkeen eron?  Mikä auttoi luomaan toimivia arjen käytäntöjä, mistä sait apua eron jälkeiseen vanhemmuteen, entä avioerosta toipumiseen? Mitä tukea omalla paikkakunnallasi on erotilanteessa tarjolla? Twiittaa tunnuksella #apuaeroon

Instagram kuvahaaste #kaksikotia2018

Jaa kuvasi kahden kodin arjesta. Miltä lapsen elämä kahdessa kodissa tuntuu tai näyttää aikuisen tai lapsen silmin katsottuna?  Mitä on elää kahden kodin arkea nyky-Suomessa? Lisää tunnus #kaksikotia2018 ja olet mukana 100€ arvoinen lahjakortin arvonnassa.