Takaisin hakutuloksiin
Älä jää erossa yksin! Erolapsiperheessä-tilaisuudesta saat tietoa ja tukea erosta selviämiseen ja lapsen huomiointiin!
Ero tuo mukanaan muutoksia omaan ja lasten elämään. Ero lapsiperheessä-tilaisuus tarjoaa tietoa ja tukea eropohdintojen ja erosta selviämisen tueksi.
Etäyhteydellä toteutettavat Ero lapsiperheessä-tilaisuudet ovat  Ensi- ja turvakotien liiton toimintaa. Tilaisuuksien ohjaajat ovat eroauttamisen ammattilaisia
Tilaisuuden teemat
  • aikuisen erosta selviäminen
  • (yhteistyö)vanhemmuus eron jälkeen
  • lapsen tunteet ja tarpeet erossa
Osallistuminen: Tilaisuudet on tarkoitettu eroa pohtiville, erossa asuville ja eronneille vanhemmille. Tilaisuuteen voi osallistua missä tahansa eroprosessin eri vaiheita.
Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuneille lähetetään 2 päivää ennen tilaisuutta kutsulinkki sekä osallistumista koskeva ohjeistus sähköpostilla. Ohjeistuksessa kerrotaan, millä tavoin tilaisuuteen voi osallistua nimimerkin turvin.
Osallistujien tunnistetietoja ei tallenneta tai käytetä muihin tarkoituksiin. Kesto: 1  1/2 t (pitää sisällään aloitusinfon, työntekijän alustuksen ja keskusteluosuuden) Osallistumisen hyödyt
Asiakaspalautteen mukaan osallistujat saavat tietoa vanhemmuudesta eron jälkeen, yhteistyövanhemmuuden merkityksestä ja lapsen tarpeiden ja tunteiden huomioimisesta.
Merkittävää tilaisuuksissa on vertaistuki; osallistujat tuntevat tilaisuuden jälkeen olonsa helpottuneen ja että osallistumisesta on ollut hyötyä.
Palautteen mukaan osallistujat saavat rohkaisua lisäavun hakemiseen ja toivoa omaan erosta selviämiseen.
Asiakkaat suosittelisivat osallistumista muille eroaville vanhemmille, koska tilaisuudessa on mahdollisuus puhua ja saada tietoa. Huomaa, ettei ole ainoa eronnut. 
Etätilaisuuksien ajankohdat syksy 2022
to 1.9. klo 17.30-19 ilmoittautuminen on päättynyt
to 6.10. klo 17.30-19 ILMOITTAUDU TÄSTÄ
to 3.11. klo. 17.30-19 ILMOITTAUDU TÄSTÄ
to 1.12. klo-17.30-19 ILMOITTAUDU TÄSTÄ
Tilaisuuksien toteuttajat
Etätilaisuudet toteutetaan Ensi- ja turvakotien liiton keskusjärjestön ja jäsenyhdistysten yhteistyönä. Ohjaajilla on eroauttamisen koulutusta ja eroperheiden auttamisen kokemusta.