Takaisin hakutuloksiin

Ero lapsiperheessä -työ; eeva – eväitä eron jälkeiseen vanhemmuuteen -toiminta on tarkoitettu vanhemmille, jotka harkitsevat eroa tai ovat eronneet. Asiakkaaksi voi hakeutua itse tai yhteistyöverkostojen kautta ilman lähetettä.

Työskentelyn tavoitteena on tukea omaa ja yhteistä vanhemmuutta, sekä vanhempien välistä yhteistyötä eron jälkeen. Työn lähtökohtana on tehdä lasta näkyväksi vanhempien erotilanteessa. Työ on myös uusperheen toimivuuden tukemista.

Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset
Lapset ja vanhemmat voivat tulla yksilö- ja/tai perhetapaamiseen kunkin perheen tarpeen mukaan. Yhteydenotot ja lisätiedot eeva-toiminnan palvelunumerosta 040-594 0080 tai sähköpostitse eeva-hanke@ek-perhetyo.fi

Entäs minä? – erovertaisryhmä 6-10-vuotiaille lapsille
Lasten ryhmässä nimetään ja annetaan tilaa eroon liittyville tunteille sekä harjoitellaan tunteiden ilmaisua. Annetaan tietoa mitä erossa tapahtuu sekä keinoja muutoksista selviytymiseen. Lasten ryhmä kokoontuu viikoittain 6 kertaa. Ryhmään osallistuvien lasten vanhemmille tarjotaan teemoitettuja iltoja, joissa annetaan työkaluja siihen, kuinka tukea lasta erossa. Vanhempien ryhmä kokoontuu 3 kertaa. Ryhmät ovat maksuttomia ja alkavat keväisin ja syksyisin. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 040-594 0080.

Eroneuvo -tilaisuudet
Eroneuvo -tilaisuus on tarkoitettu eronneille tai eroa harkitseville vanhemmille ja heidän läheisilleen. Tilaisuudessa jaetaan eroon ja sen jälkeiseen vanhemmuuteen liittyviä kokemuksia yhdessä vapaaehtoisten vertaistukijoiden kanssa. Tilaisuudessa nostetaan esiin vanhemmuuden merkitystä lapselle eron jälkeen. Tilaisuudessa keskustellaan eron vaikutuksista lapsen elämään ja siitä miten vanhemmat voivat parhaiten tukea lasta. Eroneuvossa ei anneta juridista neuvontaa tai ohjeistusta.

Tilaisuuteen voi tulla nimettömänä jakamaan kokemuksia tai vain olemaan läsnä toisten kokemuksia kuunnellen. Tilaisuudet ovat maksuttomia eivätkä edellytä ennakkoilmoittautumista. Paikalla on työntekijä vetämässä pienen alustuksen, jonka jälkeen vapaaehtoiset vetävät pienryhmäkeskusteluja kävijöiden kanssa. Vapaaehtoiset ovat itse eron läpikäyneitä vanhempia.

Erovertaiskahvila Valopilkku

Erokahvila on kohtaamispaikka eronneille isille ja äideille. Kahvilassa on mukaan myös Ero lapsiperheessä työn ohjaajat.

Tervetuloa jutustelemaan eroamiseen ja vanhemmuuteen liittyvistä asioista yhdessä muiden kanssa. Kahvila on maksuton.

Seuraa Erokahvilaa Facebookissa (Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistys ry)

Vanhemman neuvo®- vertaisryhmä

Vanhempien ero muuttaa lapsiperheen elämää. Eron jälkeen vanhempien on pohdittava monia lapsen elämän asioita uudesta näkökulmasta ja rakennettava toimivia käytäntöjä arkeen. Vanhemman neuvo on ryhmä eronneille ja eropäätöksen tehneille vanhemmille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia eron jälkeisestä vanhemmuudesta ja sen haasteista sekä etsitään uusia toimintatapoja. Vain toinen vanhemmista voi osallistua ryhmään.

Paikka: Kirkkokatu 6, 53100 Lappeenranta
Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa.
Ryhmä alkaa, kun ryhmässä on riittävästi osallistujia.

Ohjaajina toimivat ero lapsiperheessä työn ohjaajat Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksestä. Ohjaajat ovat käyneet Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman neuvo-ohjaajakoulutuksen.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmään:
040 594 0080
eeva-hanke@ek-perhetyo.fi