Takaisin hakutuloksiin
Toivelinnankatu 2, Kotka
Palvelu on maksuton

Perheneuvolan eroseminaari on tarkoitettu ensi sijassa lapsiperheiden vanhemmille. Eroseminaari perustuu oppimistapahtumalle. Mukana olevat, normaalia elämänkriisiään työstävät ihmiset osallistuvat oppimisprosessiin, jossa he saavat tietoa sekä kasvua tukevia kokemuksia. Eroseminaarin aikana eroprosessia puretaan niin keskustelujen, luentojen, pienryhmätyöskentelyn, kotitehtävien sekä monien toiminnallisten harjoitusten avulla.

Tiedon ja kokemuksen myötä ymmärtämys ihmissuhteissa lisääntyy, samoin mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä. Seminaari tarjoaa myös ”ihmissuhdetyökaluja” tulevaisuutta varten.

Kulmakivenä tässä oppimistapahtumassa on voimakas tuki, jota ryhmän jäsenet antavat toisilleen. Eroseminaarin on kehittänyt Tri Bruce Fisher Yhdysvalloissa jo 1970-luvulla. Menetelmää ovat edelleen kehittäneet Suomen olosuhteisiin sopivaksi psykologi Kari Kiianmaa sekä parisuhdekouluttaja Marianne Stolbow nimellä suomalainen eroseminaari.

Eroseminaarissa on selkeä rakenna ja ohjelma jokaista tapaamiskertaa varten. Tapaamisia on kerran viikossa 11 viikon ajan. Tapaamiset ovat ilta-aikaan. Ohjaana toimii koulutettu henkilö.

Seminaarityöskentelyn pohjana on kaksi vaihtoehtoista kirjaa: Jälleenrakennus, kun suhteesi päättyy, kirjoittanut Bruce Fisher tai Erosta eteenpäin, kirjoittanut Marianna Stolbow. Joista jompikumpi suositellaan hankittavaksi seminaarin aloitukseen mennessä. Kirjat ovat hyödyllisiä lukukokemuksia eronneille ilman seminaariakin.

Voit ilmoittautua jälleenrakennusseminaariin, jättämällä nimesi ja yhteystietosi perheneuvolan palvelupuhelimeen puh. 040 722 2074. Lisätietoa seminaarin sisällöstä ja sopivuudesta omaan tilanteeseesi antaa seminaarin ohjaaja.

Anne Satimus-Peltola
perheneuvolan sosiaalityöntekijä
puh. 040 647 6585