Takaisin hakutuloksiin
Upseerikatu 1, Espoo
0400 697191 / Katri-Ina Euramaa, Dialogic Oy yhdessä Espoon kaupungin kanssa
Palvelu on maksuton

Lapset pois eroriidoista-ryhmä

Espoossa on nyt tarjolla uudenlaista apua eronneille ja riitaisille vanhemmille sekä heidän lapsilleen. Kohderyhmänä on perheet, joissa vanhemmat ovat eron jälkeen jääneet pitkittyneisiin riitoihin ja/tai hankaliin väleihin. Vanhemmat eivät ole saaneet, tai saadusta avusta huolimatta, eivät ole vielä löytäneet tilanteeseen helpotusta. Tarkoituksena on vahvistaa ns. rinnakkaista vanhemmuutta, jonka seurauksena riitely vähenee ja kommunikointi muuttuu mahdollisimman rakentavaksi – etenkin lasten näkökulmasta. Tavoitteena on myös vahvistaa lasten kykyjä selviytyä vanhempien erosta.

Työskentely sisältää samaan aikaan kokoontuvat erilliset lasten ja vanhempien ryhmät. Yhden ryhmätapaamisen kesto on kaksi tuntia ja siinä on välissä pieni tauko. Ryhmissä työskennellään 5-6 perheen aikuisten / lasten kanssa. Työskentelyn edetessä vanhemmat kutsuvat mukaan myös omia läheisiään tukemaan ryhmissä tehtävää työtä. Ryhmätyöskentelystä kiinnostuneet vanhemmat pääkaupunkiseudulta ottavat yhteyttä Katri-Ina Euramaahan (0400 697191), joka sopii vanhemmille järjestettävän infotilaisuuden.

Ryhmä käynnistyy syksyllä 2018 ja mukaan otetaan pääkaupunkiseutulaisia.

Ryhmä toteutetaan Espoon kaupungin ja Perheklinikka Dialogic Oy:n yhteistyönä. Ryhmämallilla on saatu hyviä tuloksia muualla Euroopassa (No Kids in the Middle).