Takaisin hakutuloksiin
Varastokatu 12, Vaasa
0505284050
Palvelu on maksuton

Lapsella on asiaa -erovertaisryhmä on tarkoitettu 5-10-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat eivät asu samassa kodissa. Vertaisryhmässä lapsi voi ilman lojaliteettiristiriitaa käsitellä vanhempiensa eroon liittyviä tunteita yhdessä samanikäisten lasten kanssa. Ryhmässä keskitytään niihin asioihin, jotka helpottavat ja auttavat lasta eron jälkeisessä perhetilanteessa. Eroa ja siihen liittyviä tunteita käsitellään ryhmässä leikkimisen, piirtämisen ja satujen avulla. Tavoitteena on, että lapsi oppii ymmärtämään ja käsittelemään tunteitaan.

Ryhmäkoko on 4–8 lasta, joita ohjaavat kaksi koulutettua ohjaajaa. Pyrkimyksenä on, että lasten ikäero olisi kussakin ryhmässä korkeintaan 2-3 vuotta lapsen kehitystaso huomioiden. Ryhmään osallistumisen edellytyksenä on, että molemmat vanhemmat antavat siihen suostumuksensa. Ohjaajat ovat yhteydessä lapsen molempiin vanhempiin ennen ryhmän alkua ja sen päätyttyä.

Pyrimme järjestämään vuoden aikana useamman lastenryhmän aina kulloisenkin tarpeen mukaan. Ryhmiin on siten jatkuva ilmoittautuminen ja seuraava ryhmä alkaa, kun ilmoittautuneita on vähintään 4.