Takaisin hakutuloksiin
, Espoo
+358 400 326 859 / +358 400 326 858
Palvelu on maksuton

Perhepesät ovat MLL Helsingin yhdistyksen tarjoamia maksuttomia ’varakoteja’ Helsingissä. Ne on tarkoitettu erotilanteessa lapsen ja hänestä erillään asuvan vanhemman tai muun lapselle tärkeän henkilön yhteisen ajan viettoon ja leikkiin muutamaksi tunniksi kerrallaan. Palvelun on tarkoitus tukea lapselle tärkeiden ihmissuhteiden jatkuvuutta eron jälkeen ja tarjota puolueeton tila tapaamiselle elämän muutoskohdassa. Perhepesät soveltuvat perheiden käyttöön esimerkiksi silloin, kun ero on akuutti ja vanhempien asumisjärjestelyt ovat vielä syystä tai toisesta epäselvät, toinen vanhemmista asuu kauakana tai on kokematon lapsenhoidossa ja tarvitsee siihen tukea.

Mahdollisuus Perhepesien käyttöön ei ole sidottu lapsen tai vanhemman asuinkuntaan. Pesiä on kaksi ja ne sijaitsevat Helsingin Etu-Töölössä sekä Rastilassa. Perhepesän voi varata käyttöönsä kertaluonteisesti tai useammaksi kerraksi. Perhepesätoiminnan työntekijä tapaa vanhempia yhteisessä alkutapaamisessa, jossa sovitaan tarkemmat yksityiskohdat Perhepesien käyttöön, aikatauluihin sekä vanhempien toiveisiin liittyen. Perhepesää ei voi käyttää lakisääteisiin valvottuihin tai tuettuihin tapaamisiin.

Koulutetut vapaaehtoiset mahdollistavat Perhepesätoiminnan. Vapaaehtoinen on ottamassa perheen vastaan sekä sulkemasa ovet. Vapaaehtoinen on koko ajan paikan päällä mutta jättää tilan lapsen ja vanhemman yhdessäololle. Perheen yhteisestä toiveesta vapaaehtoinen voi kuitenkin tarvittaessa olla tukena esimerkiksi hoito- tai leikkitilanteessa.

Perhepesätoimintaan voi hakeutua laittamalla sähköpostia osoitteeseen ero.helsingin.yhdistys@mll.fi tai soittamalla numeroon 0400 326 859 tai 0400 326 858.