Takaisin hakutuloksiin
Jussaksentie 14, Sipoo
0504658356
Palvelu on maksuton

Perheasioiden sovittelu

Parisuhteen päätyttyä eroon on tärkeää muistaa, että vanhemmuus jatkuu. Perhesovittelun tavoitteena on auttaa vanhempia ratkaisemaan erimielisyydet lapsen asioissa, saada estettyä jatkuvat kiistat ja riidat ja turvata lapsen asema eron jälkeen. Sovittelun erityinen tavoite on löytää lapsen edun mukaisia ratkaisuja. Perhesovittelussa huomio kohdistetaan lapsiin ja pohditaan vanhempien eroa lasten näkökulmasta.

Perhesovittelijat toimivat vanhempien tukena ja apuna ja edistävät vanhempien välistä keskustelua. Tällä tavoin säilytetään lasten suhteet molempiin vanhempiin säilyvät ja jokaisen perheenjäsenen arki sujuu erosta huolimatta. Perhesovittelijoiden avustuksella vanhemmat voivat keskustella, miten he parhaiten voivat jatkaa vanhemmuuttaan, vaikka parisuhde on päättynyt.

Sovittelu alkaa erillisillä valmistelutapaamisilla, jossa käydään tarkemmin läpi mistä sovittelussa on kyse ja selvitetään mistä vanhemmat haluavat keskenään sopia. Valmistelutapaamista seuraa 1-3 yhteistä sovittelutapaamista, jonka jälkeen voidaan sopia seurantatapaamisesta. Perheasioiden sovittelijoina toimivat koulutetut sovittelijat, jotka ovat tottuneita työskentelemään perheiden kanssa. Sovittelussa syntyneet lapsia koskevat sopimukset voidaan vahvistaa lastenvalvojan luona.

Perhesovittelussa
– vanhempia autetaan jäsentämään, mistä asioista heidän on tarpeen sopia erotilanteessa
– vanhemmat saavat apua ja tukea keskinäisiin neuvotteluihinsa tilanteissa, joissa omat yritykset ovat saattaneet kääntyä  riitelyksi, joissa vanhemmat ovat joutuneet umpikujaan tai joissa puhevälejä ei ole
– tavoitellaan lasten asioiden ja arjen käytäntöjen ratkaisemista sopimuksiin, jotka voidaan myöhemmin vahvistaa lastenvalvojan luona

Perhesovittelija
– on ulkopuolinen, puolueeton taho, joka ei tee tai tarjoa valmiita ratkaisuja
– auttaa kysymyksillään vanhempia itse löytämään omalle perheelleen sopivat ratkaisut
– on perheiden kanssa työskentelemään tottunut ammattilainen

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen, luottamuksellinen ja maksuton palvelu.

Ota yhteyttä Sipoon sovittelukoordinaattoriin, puh. 0504658356