Takaisin hakutuloksiin
Tipotie 4, Tampere
25.1.–22.2.2022
Palvelu on maksuton

Kaipaatko tukea, tietoa ja vinkkejä toimivampaan uusperheeseen?

Parisuhteen solmut, vanhemmuuteen kohdistuvat odotukset ja lasten kasvatusasiat voivat haastaa uusperheessä elävän. Valmennuksessa uusperheiden aikuisista muodostuva max 14 henkilön valmennusryhmä kokoontuu kerran viikossa viiden viikon ajan. Valmennusta ohjaavat perhetyön ammattilaiset, joilla Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeen StepApp-valmentajan pätevyys. Valmennusta ohjaa työparina StepApp-valmentajat, perhetyöntekijä Merja Hanhioja, palveluohjaaja Päivi Lackman ja sosiaalityöntekijä, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Päivi Kantell. Huom! Tähän valmennukseen voivat ilmoittautua uusperheet, jotka asuvat Tampereen, Lempäälän, Ylöjärven, Kangasalan, ja Nokian alueella. 

StepApp-valmennus® pähkinänkuoressa

StepApp-valmennusta® suositellaan uuspareille, mutta valmennukseen voi tulla myös yksin. Valmennusten ajaksi on hyvä järjestää lapsille hoitopaikka, sillä valmennukseen ei voi osallistua lapsen kanssa. Valmennuksen toimintaperiaatteena on kokemusten ja toimivien vinkkien jakaminen luottamuksellisessa ryhmässä. Valmennuksessa on käytössä koko perheelle suunnattu digitaalinen StepApp-sovellus, jonka myös perheen lapset ja nuoret saavat käyttöönsä. Sovellus sisältää tietoa uusperheellisyydestä ja eri ikäryhmille suunniteltuja, pelillisyyttä hyödyntäviä tehtäviä. Valmennus on maksuton ja sisältää kaiken tarvittavan materiaalin. Valmennus ei sovellu pariskunnille, jotka ovat akuutissa kriisissä. Lisätietoja StepApp-valmennuksen rakenteesta ja sisällöistä voi lukea täältä.

Aika ja paikka
Valmennuspaikka on Tipotien sosiaali- ja terveysasema osoitteessa Tipotie 4, Tampere. 3krs, E-siipi. (Osallistujat noudetaan 3. kerroksen E-siiven aulasta) Tapaamiset järjestetään tiistaisin 25.1., 1.2., 8.2., 15.2. & 22.2. klo 17.00-18.30.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja. Ilmoita itsesi ja kumppanisi valmennukseen tästä linkistä.  Lomakkeen täyttäminen kestää muutaman minuutin. (Mikäli puolisosi osallistuu valmennukseen myös, riittää, että vain toinen ilmoittautuu ja täyttää lomakkeen molempien puolesta.) Huom! Tähän ryhmään mahtuu max. 10 henkilöä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli ryhmä on jo täynnä, ilmoitamme siitä Sinulle ja ehdotamme Sinulle muuta ryhmää.

Yhteistyössä
Stepping-hankkeen keskeisinä ydinkumppaneina Järvenpään ja Raision perhepalveluiden lisäksi  ovat Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusryhmä Gamification of Health sekä hankkeen rahoittaja STEA.