Takaisin hakutuloksiin
, Helsinki
Ilmoittautuminen päättyy 8.1.2021
Palvelu on maksuton

Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmä auttaa vanhemmuudessa eron jälkeen

Vanhempien ero muuttaa lapsiperheen elämää. Eron jälkeen vanhempien on pohdittava monia lapsen elämän asioita uudesta näkökulmasta ja rakennettava toimivia käytäntöjä arkeen. Vanhemman neuvo on ryhmä eronneille ja eropäätöksen tehneille vanhemmille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia eron jälkeisestä vanhemmuudesta ja sen haasteista sekä etsitään uusia toimintatapoja. Vain toinen vanhemmista voi osallistua ryhmään.

Ryhmä kokoontuu verkossa Microsoft Teams -kokouksena  kahdeksan kertaa klo 17.30-19.30.  Alle on merkitty tapaamisten ajankohdat sekä kyseisenä päivänä ryhmässä käsiteltävä teema:

Ma 18.1. Eron tuomat muutokset aikuisen ja lapsen elämässä

Ti 26.1. Yhteinen vanhemmuus

Ti 2.2. Lapsen tunteet ja tarpeet vanhempien erotessa

Ti 9.2. Vanhemmuus ja lapsen arki

Ma 15.2. Vuorovaikutustavat

TALVILOMAVIIKKO

Ti 2.3. Ongelmista kohti ratkaisuja

Ti 9.3. Sosiaaliset verkostot

Ti 16.3. Uudet suhteet ja vanhemmuus

Ryhmänohjaajat tapaavat osallistujat ennen ryhmän alkua etäyhteydellä. Alkutapaamisessa ohjaajat kertovat ryhmän sisällöistä  ja samalla on mahdollisuus kertoa omasta elämäntilanteesta. Osallistuminen alkutapaamiseen ei vielä velvoita osallistumaan ryhmään.

Ryhmän ohjaajina toimivat Ero lapsiperheessä -työn asiantuntija Tanja Koskinen sekä Piia Vehkoja Ensi- ja turvakotien liitosta. Vanhemman neuvo-ohjaajat ovat Ensi- ja turvakotien liiton Vanhemman neuvo-menetelmän kouluttajia.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmään 8.1.2021 mennessä: tanja.koskinen@etkl.fi