Eroon liittyvät tunteet – tunnista eroviha
Kaikki eivät tunnista vihaansa, tai pelkäävät sitä. Vihalla on kuitenkin monta erilaista muotoa: pettymys, ärtymys, aggressio, epäonnistumisen tunne, viha itseä ja toista kohtaan, syyllisyyskin. Viha on tärkeää käsitellä, jottei se muutu jähmeäksi katkeruudeksi. Viha auttaa myös irtaantumaan entisestä kumppanista.
Chat järjestetään kello 20-21.
Chat on osa Askelmerkkejä eron käsittelimiseen -chatkokonaisuutta, jossa pääset käsittelemään eroasi, erotunteitasi sekä erovanhemmuuttasi. Tule saamaan apua, vinkkejä ja vertaistukea! Voit osallistua yhteen, kaikkiin tai haluamiisi chatteihin. Chatit järjestetään Tukinetissä, ja löydät ne täältä: https://tukinet.net/teemat/vertaistukea-yhden-vanhemman-perheiden-vanhemmille/ryhmachatit/
Muut chatit:
1.9. Eroon liittyvät tunteet – suru on hyvä surra
Suru voi tuntua liian kipeältä tai suurelta. Suru on kuitenkin eteenpäin vievä voima. Sen avulla voi käsitellä menetystään ja mennyttä suhdettaan rakentavasti. Suru muuttuu käsiteltynä haikeudeksi. Suru jää käsittelemättömänä kehoon ja mieleen lamaannuttavana tunteena. Uskalla surra eroasi.
8.9. Mitä voin oppia erosta?
Miksi erosimme? Miksi valitsin juuri tämän kumppanin? Millaisia toimintamalleja minulla oli suhteessa? Mitä voin niistä oppia?
15.9. Itsetunnon rakentaminen uudelleen eron jälkeen
Itsetunto voi olla murusina eron jälkeen. Siksi onkin todella tärkeää rakentaa itselleen itsetuntemuksen kautta ja hyväksyä omat piirteensä, käyttäytymismallinsa ja menneisyytensä. Itsetunnon rakentaminen itsensä varaan rakentaa vahvempaa loppuelämää.
22.9. Eron käsittely auttaa erovanhemmuutta
Kun käsittelee omat tunteensa, kipupisteensä ja eroon johtaneet syyt, kykenee myös tukemaan lastaan eron jälkeen. Hyvinvoiva vanhempi tarkoittaa myös hyvinvoivaa lasta.
Lisätietoja: helka.belt@yvpl.fi