Ero on suuri elämänmuutos kaikille perheenjäsenille. Lapsessa ero herättää monenlaisia tunteita: hämmennystä, surua, pelkoa, vihaa, joskus helpotustakin. Lapset kokevat eron yksilöllisesti ja ilmaisevat tunteitaan eri tavoin. Tavoittaakseen lapsen kokemuksen vanhemman tulisi antaa lapselle aikaa ja rohkaista lasta puhumaan eron mukanaan tuomista tunteista ja ajatuksista.

Lapsen suhtautumiseen vanhempien eroon vaikuttaa olennaisesti se, miten lasta valmistellaan eroon ja miten erosta puhutaan lapselle. Puhuminen on tärkeää siksi, että lapsen eroon liittyvät huolet vähenisivät ja lapsi ei syyllistäisi itseään erosta.

Vanhempien tulisi ottaa lapsi huomioon erossa. Kuunteleminen, rakkauden osoittaminen ja lapsen tunteiden vastaanottaminen suojaavat lasta. Vanhempien on syytä luoda toimiva keskusteluyhteys välilleen eron jälkeen, sillä lasta ei saa pitää vanhempien välisenä viestinviejänä. Tärkeää on myös, että vanhemmat turvaavat läheisten suhteiden säilymisen molempiin vanhempiin ja muihin lapselle läheisiin ihmisiin.

Voit kuunnella podcastista asiantuntijoiden keskustelua siitä, mitä ajatuksia lapsilla on vanhemmistaan eron jälkeen, mikä lapsia huolettaa ja miltä vanhemmuus näyttää eron jälkeen lasten näkökulmasta. Keskustelua käydään myös siitä miten vanhemmat voisivat edistää sujuvaa kahden kodin arkea eron jälkeen.

Lue lisää:

Miten lapsi kokee eron?

Miten kertoa lapselle erosta?

Miten ottaa lapsi huomioon erossa?

Kaksi kotia -sovellus

yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa.

Lataa nyt

Lataa Google PlaystäLataa App Storesta