Lasten ja nuorten ajatuksia vanhempien erosta

Vanhemmille eropäätös tuo usein helpotuksen, mutta lapsen ja nuoren kannalta tilanne ei välttämättä muutu eron jälkeen paremmaksi, jos vanhempien keskinäinen vihanpito jatkuu. Lapsen ja nuoren kannalta oleellisinta on, miten vanhemmat kykenevät eron jälkeen yhteistyöhön ja millaiseksi kommunikaatio ja yhteydenpito lasta ja nuorta koskevissa asioissa muodostuvat.

Välikädessä -video kuvaa valitettavan monen nuoren arkea eronneiden vanhempien välissä. Videolla viisi vaasalaisnuorta kertoo muun muassa miltä vanhempien ero tuntui ja mitä hyvää tai mitä huonoa kahdessa kodissa asuminen on tuonut mukanaan. Nuoret myös antavat eroa pohtiville ja jo eronneille vanhemmille vinkkejä, miten nuorta tulisi erotilanteessa kuulla ja huomioida. 

Vaasan ensi- ja turvakotiyhdistyksen Ero lapsiperheessä Pohjanmaa -hanke järjesti kesäkuussa 2018 nuorille Kesätyöprokkis-nimisen leirin, jonka aikana 14–17 -vuotiaat nuoret tuottivat Välikädessä -videon. Videon ovat kuvanneet ja editoineet Vamian media-alan opiskelijat Emilia Kovanen ja Vili Petäjämäki.

Käy katsomassa lisää nuorten kysymyksiä ja vastauksia sekä videoita vanhempien eroon liittyen:
100asiaaerosta
100sakeromseparation

Verkkopelit apuna eron käsittelyssä

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry on julkaissut kaksi kaikille avointa verkkopeliä, Huonepelin ja Tunnepelin, joiden avulla nuoret voivat käsitellä vanhempiensa eroon liittyviä tunteita.
TUNNEPELI
HUONEPELI

Kaksi kotia -sovellus

yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa. Lue lisää

Lataa nyt

Lataa Google PlaystäLataa App Storesta