Täältä löydät tietoa verkossa toimivista palveluista, kuten chateista, keskusteluryhmistä sekä ammattilaisten tuottamista videoista ja podcasteista.

Kahdenkeskiset chatit ja keskustelupalvelut

Apua eroon-chat tarjoaa mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun eroauttamisen ammattilaisen kanssa. Palvelu ei edellytä rekisteröitymistä ja keskusteluun osallistutaan anonyymisti.

Chatta om skilsmässa hur klara sig igenom skilsmässan, föräldraskapet efter separationen och frågor som berör barnets ställning och hens rätt att bli sedd.

Nuorten chat on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tule juttelemaan, jos vanhempasi ovat eronneet, kotona riidellään, seurustelusuhteessa on pulmia tai seurustelusuhde on päättynyt tai jos kotona on turvatonta ja sinua pelottaa. Chat on auki arkipäivisin klo 15-18.

Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelusta saa apua seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä aiheissa, myös pari- ja perhesuhteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Sateenkaariperheiden perhesuhdekeskus tarjoaa  tukea haastaviin perhetilanteisiin,  kuten pulmat vanhemmuuden jakamisessa apilaperheessä sekä kriisit sateenkaarevassa monisuhteessa. Yksilötapaaminen onnistuu Skypen välityksellä.

  • Puh. 020 774 9800
  • Ma-to 10.00-16.00 ja ke 10-19.

Voit keskustella esimerkiksi seuraavista aiheista: lapsen asuminen, elatusavun laskeminen, lapsen huolto ja tapaamiset muualla asuvan vanhemman kanssa vanhempien eron jälkeen.

Verkkovertaisryhmät ja vertaischatit

Vanhemman neuvo ® -vertaistukiryhmässä eronneet ja eropäätöksen tehneet vanhemmat pohtivat sitä, miten vanhempien yhteistyö toimii arjessa ja miltä se näyttää lasten näkökulmasta. Vertaisryhmiä järjestetään myös etäyhteydellä.

Katso seuraavien ryhmien ajankohdat palveluhausta.

Ero lapsiperheessä-tilaisuudet tarjoavat tietoa ja tukea ero pohtiville, eropäätöksen tehneille sekä eronneille vanhemmille. Tilaisuuksia toteutetaan myös etäyhteydellä.

Katso seuraavien tilaisuuksien ajankohdat palveluhausta. 

Erovertaiskahvila tarjoaa eronneille vanhemmille mahdollisuuden tutustua ja tavata muita eronneita vanhempia. Kahvilassa on yleensä mukana myös vapaaehtoisia vertaistukijoita, jotka ovat itse eronneita vanhempia. Kahvilatapaamisia toteutetaan myös etäyhteydellä.

Katso seuraavien erovertaiskahviloiden ajankohdat palveluhausta.

Leija- suljettu verkkoryhmä lastaan yksin kasvattaville vanhemmille. Ryhmä kestää 5 viikkoa ja ja tapaamisille on eri teemat. Mahdollisuus keskustella muiden lastaan täysin yksin huoltavien vanhempien kanssa. Ryhmää koordinoi YVPL.

Yhden vanhemman perheiden olkkarit ovat kohtaamispaikkoja yhden vanhemman perheiden vanhemmille verkossa.

Miesten erokoulu on verkkokurssi eroa suunnitteleville ja eron kokeneille miehille. Kurssi auttaa  erosta selviämisessä ja tunteiden kanssa pärjäämisessä. Kurssi tukee hyvää isyyttäsi eron jälkeen. Kurssin voi käydä omaan tahtiin.

EETU-livechat on EETU vertaistukihenkilöiden ylläpitämä ryhmä, jossa miesten on mahdollista vaihtaa ajatuksia erotilanteestaan sellaisen henkilön kanssa, joka varmasti ymmärtää erotilannetta. Chattiin mahtuu kerrallaan 12 Tukinetiin rekisteröityä osallistujaa.

Sateenkaarierityinen eroseminaari koostuu kahdesta viikonloppuleiristä  ja niiden välissä pidettävästä viikoittaisesta verkkoryhmästä.  Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Erokeskustelua miehille on avoin keskusteluryhmä, johon kaikki Tukinettiin rekisteröityneet kävijät voivat osallistua ja keskustella miesten erokriisiin liittyvistä kysymyksistä. Kommenttitekstit tarkistetaan ennen julkaisua.

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Hyvä kysymys -verkkopalvelu tarjoaa luotettavaa ihmissuhde- ja hyvinvointitietoa, ja tuo järjestöjen palvelut ja vertaistuen jokaisen ulottuville. Hyviin kysymyksiin vastaavat ammattilaiset ja asiantuntijat sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Sivustolta löydät myös Väestöliiton ylläpitämän Perhepulma-ajanvarauspalvelun ja chatin, jossa voit keskustella asiantuntijan kanssa esimerkiksi eroon tai vanhemmuuteen liittyvistä teemoista. Löydät myös Perhepulmapuhelimen, joka toimii takaisinsoittopalveluna. Jätä soittopyyntö numeroon 040 668 4101 joko tekstiviestinä tai ääniviestinä. Kerro viestissäsi, mihin aikaan voimme soittaa sinulle takaisin sopiaksemme keskustelulle sopivan ajankohdan.

Ammattilaisten tekemät videot

Ammattilaisten pitämä tietoiskut  (10min.) antavat ensikäden infoa erosta selviytymisen, eron jälkeisen vanhemmuuden sekä lapsen tukemisen teemoista. Lähetykset on katsottavissa Ensi- ja turvakotien liiton You tube -kanavalla tai alta.

Ero tuli, miten nää kaikki tunteet kestää? Teemana lapsen tunteet ja tarpeet erotilanteessa. Keskustelussa aiheena myös eroon liittyvät aikuisten tunteet ja niiden käsittelyn merkitys erosta toipumisessa.

Erosin puolisostani, mutten lapsistani. Miten rakentaa hyvä yhteistyö lapsen toisen vanhemman kanssa.  Vanhempien välinen yhteistyö sekä  parisuhteen ja vanhemmuussuhteen erottaminen toisistaan.

Onks pakko jos ei taho? Miten rakentaa toimivaa vuorovaikutusta eron jälkeen? Mitkä asiat hankaloittavat asioista sopimista ja keskusteluyhteyttä lapsen toisen vanhemman kanssa?  Miten voi itse vaikuttaa vuorovaikutukseen? Miten  toimia asiallisesti yhteistyössä toisen vanhemman kanssa?

Mikä muuttuu juhlapyhien vietossa ja mitä on hyvä huomioida juhlia järjestettäessä? Miten huomioidaan lapselle tärkeät ihmiset ja turvataan näiden suhteiden jatkuvuus. Teemana myös joulun vietto ilman lapsia.

Podcastit

Lapsiperheissä vanhempien välisen parisuhteen päättyminen tarkoittaa konkreettisia muutoksia lapsen elämään ja arkeen. Erossa kaikki perheenjäsenet sopeutuvat uudenlaiseen perhe-elämään ja kahden kodin arkeen ja käytäntöihin

Mitä pohdintoja lapsilla on vanhemmistaan eron jälkeen? Mikä lasta huolettaa ja miltä vanhemmuus näyttäytyy eron jälkeen lapsille? Entä, miten vanhemmat voisivat edistää sujuvaa kahden kodin arkea eron jälkeen?

Turvallista perhe-elämää podcastsarja perheille, joissa on erityistä tukea tarvitseva perheenjäsen.