Takaisin hakutuloksiin
040 7257 561
Palvelu on maksuton

Avio- tai avoero myöhemmällä iällä vaikuttaa pariskunnan itsensä lisäksi myös esim. lapsiin, lastenlapsiin ja yhteiseen ystäväpiiriin.  Joskus ero tulee yllätyksenä ainakin toiselle osapuolelle, toisinaan eroon johtanut tie on pitkä ja mutkikas. Jokaisella on oma tarinansa ja oma totuutensa sekä eroon johtaneista syistä että itse erosta. Jos kommunikaatio ja kyky siihen on vuosien saatossa vähentynyt tai jopa kadonnut, saattaa olla vaikeaa selvitä erosta ilman riitaa. Yhteisistä asioista kun pitää sopia ja omaisuus jakaa. Usein tuntuu, ettei siinä tilanteessa ole kuin häviäjiä.

Ero vanhemmalla iällä, jopa yli 80-vuotiaana, koskettaa nykyään yhä useampia. Eron myötä haave pariskunnan yhteisestä tulevaisuudesta rikkoutuu. Samaan aikaan osuu usein monia erilaisia elämänmuutoksia ikääntymisen sekä terveydellisten ja taloudellisten muutosten myötä. Uusia näköaloja elämään on kuitenkin mahdollista löytää minkä ikäisenä tahansa. Apua on saatavilla. Alussa monet tarvitsevat yksilöllistä keskusteluapua, ehkä jopa terapiaa. Vähän myöhemmin apua voi saada erilaisista ryhmistä.

Eläkeliiton sopeutumista tukevat kurssit tarjoavat ryhmäkuntoutusta, jossa tavoitteena on uusien näkökulmien saaminen, oman identiteetin uudelleen rakentaminen, arjen selkeyttäminen ja uudenlaisen elämänpolun rakentaminen. Vaikeista tunnelmista noustaan kohti valoisampaa tulevaisuutta ammattilaisen ohjaamassa vertaisuutta hyödyntävässä ryhmässä.

Katso nettisivuiltamme ajankohtaiset valmennuskurssit, joita järjestetään eri puolilla Suomea.