Takaisin hakutuloksiin
Mintunkuja 3, Joensuu
0133306008
Palvelu on maksuton

Turvakoti auttaa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita perheitä ja henkilöitä. Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille ja kaikille sukupuolille. Lähisuhdeväkivaltaa voi tapahtua esimerkiksi perheessä tai parisuhteessa. Väkivallan ei tarvitse olla fyysistä – myös väkivallan uhka voi olla syy mennä turvakotiin.

Turvakotiin kannattaa ensin soittaa. Puhelimeen vastataan aina. Mikäli Sinulla ei ole kyytiä turvakotiin, saat puhelimitse ohjeet turvakodille pääsemiseksi. Mikäli et pysty soittamaan turvakodille, mutta saat muuten apua sinne pääsemiseksi, voit tulla soittamaan ovisummeria. Turvakodille ei voi tulla lemmikkieläimen kanssa. Turvakodin henkilökunta auttaa Sinua tarvittaessa löytämään lemmikillesi turvallisen hoitopaikan.

Turvakodin henkilökunta on koulutettu kohtaamaan lähisuhdeväkivaltaa kokeneita henkilöitä. Turvakodissa saat keskustella kokemuksistasi ja tunteistasi turvallisessa ympäristössä. Turvakodissa saat myös neuvontaa oikeudellisiin kysymyksiin ja käytännön asioiden järjestämiseen. Myös lapset saavat apua perheväkivallan kokemuksiinsa. Jokaisella asiakkaalla tai perheellä on oma huone. Turvakodilla saat lisäksi ruuan, liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatuotteet.

Turvakodilla ollaan yleensä 1-3 viikkoa, mutta turvakodissa oleskelun kesto riippuu aina asiakkaan tilanteesta. Turvakodin henkilökunta auttaa Sinua löytämään tarvitsemasi palvelut turvakodin jälkeiselle ajalle.