Takaisin hakutuloksiin
Tallinnanaukio 1, Helsinki
14.9.–14.12.2021
Ildiko Racz 040 738 5328, ildiko.racz@hel.fi Taina Saarinen 040 643 1979, taina.saarinen@hel.fi Katja Valjus 040 334 6590, katja.valjus@hel.fi
Ilmoittautuminen päättyy 31.8.2021
Palvelu on maksuton

Väsynyt riitelyyn? Haluat lapset pois eroriitojen keskeltä?

Helsingissä on tarjolla uudenlaista apua eronneille ja riitaisiin väleihin jääneille vanhemmille sekä heidän 5-18 -vuotiaille lapsilleen. Hollannissa kehitetyssä työskentelymallissa pyritään ammattilaisten ja läheisten tuella helpottamaan nimenomaan lasten elämää – riippumatta siitä, mitkä ovat vanhempien keskinäiset välit.

Ryhmään voivat osallistua perheet, joissa vanhemmat ovat eron jälkeen jääneet pitkittyneisiin riitoihin ja/tai hankaliin väleihin. Vanhemmat eivät ole saaneet apua tai saadusta avusta huolimatta eivät ole vielä löytäneet tilanteeseen helpotusta. Aikuisilla on huoli, miten tilanne vaikuttaa lapsiin. Ryhmään osallistumisen edellytyksenä on, että mahdolliset oikeusprosessit ovat päättyneet, tai ne on laitettava ryhmän ajaksi tauolle. Ryhmä ei sovellu perheille, joissa on akuuttia väkivaltaa tai päihdepulmaa. Ryhmään osallistuminen edellyttää sujuvan suomen kielen taidon.

Ryhmän tavoitteena on auttaa rakentamaan ns. rinnakkaista vanhemmuutta, jossa olennaista on se, kuinka vanhemmat voivat erimielisyyksistään huolimatta olla kumpikin erikseen hyviä vanhempia lapsilleen. Ryhmässä on mahdollisuus löytää myös uudenlaisia ja vaihtoehtoisia tapoja jatkaa eron jälkeistä vanhemmuutta ja vanhempien omaa elämää niin, että riidat vähenevät. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa lasten omaa kykyä selviytyä vanhempien erosta ja riidoista.