Takaisin hakutuloksiin
Hallituskatu 5, Kouvola
1.8.2018
050 5139 553
Palvelu on maksuton

Perhesatamatoiminta lapsen ja lapsesta erossa asuvan vanhemman tapaamisiin Kouvolassa.

Perhesatamatoiminta on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin toteuttama palvelu lapsiperheille, joilta puuttuu eron jälkeen kodinomainen paikka, jossa tavata ja viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa. Palvelun tarkoitus on tukea lapselle tärkeiden ihmissuhteiden jatkuvuutta eron jälkeen ja tarjota puolueeton tila tapaamiselle elämän muutoskohdassa.

Kouvolan Perhesatamat sijaitsevat Keltakankaan ja Korian perhekeskuksessa, Lehtomäen päiväkodilla sekä Kankarossa perhetyön tiloissa. Tilat tarjoavat puitteet vauvojen ja pienten lasten hoitamiseen ja lapsiperheen arkisiin askareisiin.

Perhesatamatoiminnan mahdollistavat koulutetut vapaaehtoiset eli perheluotsit. Perheluotsi ottaa perheen vastaan ja on koko tapaamisen ajan paikalla, mutta jättää tilan lapsen ja vanhemman yhdessäololle. Perheen toiveesta vapaaehtoinen voi olla tukena esim. hoito- ja leikkitilanteessa.

Perhesatamatoiminta vastaa sellaisten perheiden tarpeisiin, joissa vanhemmat kykenevät sopimaan tapaamisista yhteistyössä eivätkä tarvitse lakisääteiisä valvottuja tai tuettuja tapaamisia.