Takaisin hakutuloksiin
Sänkinotkonkatu 6, OUTOKUMPU
0400819842
Palvelu on maksuton

OIKEA- AIKAINEN ERONEUVONTA HANKE

 

Parisuhteen loppuminen voi olla henkisesti raskas ja pysäyttävä kokemus. Kuormittavan elämäntilanteen keskellä tulisi pystyä hoitamaan monia käytännön asioita kuten talouteen, asumisjärjestelyihin ja lapsiin liittyen. Vanhempien ero on myös lapselle iso elämänmuutos. Kuinka vanhemmat hoitavat erotilanteen, vaikuttaa lapsen hyvinvointiin ja sopeutumiseen. Vanhempien eron jälkeen lapsen hyvinvointia tuetaan parhaiten tarjoamalla vanhemmille tukea erosta selviytymiseen.

Oikea- aikainen eroneuvonta hanke tuo maksuttomat matalan kynnyksen eroneuvontapalvelut lähelle kuntalaisia Joensuun ja Läntisen Siun Soten alueella. Näin ollen palveluiden saatavuus ja sujuvuus paranee myös haja- asutusalueilla. Neuvonnan avulla pyritään parantamaan yksilöiden työ- ja toimintakyvyn säilymistä sekä ennalta ehkäistä kohderyhmien syrjäytymistä. Toiminnalla ehkäistään kalliimpien ja raskaampien palveluiden kuormittumista.

Palveluiden kohderyhmänä on 25–64- vuotiaat eroa pohtivat, eropäätöksen tehneet tai jo eronneet henkilöt. Asiakkaaksi voi hakeutua yksin tai yhdessä puolison kanssa. Eroneuvonta toteutetaan yksilötyönä verkossa, puhelimessa ja tarvittaessa kotikäynneillä. Verkko- ja puhelinkontaktit voidaan toteuttaa myös täysin anonyymisti.