Takaisin hakutuloksiin
, Hämeenlinna
03 621 3090
Palvelu on maksuton

Perheasioiden sovittelu
Lasten selviytymistä vanhempiensa erosta tukee vanhempien halu hoitaa lasten asiat sopimalla niistä yhdessä. Perhesovittelussa pyritään auttamaan vanhempia sopimaan lasten asioista mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta. Tavoitteena on auttaa löytämään sellaisia rakentavia ratkaisuja, jotka turvaavat vanhemmuutta eron jälkeen.

Miten sovitteluun hakeudutaan?
Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitetaan lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana vanhempia tavataan 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen. 

Perheasiain sovittelu on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Sovitteluun hakeudutaan Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueelta.
Perheasioiden sovittelu perustuu avioliittolain 5. lukuun.

Yhteydenotto ja tiedustelut numerosta:
(03) 621 3090 tai 050 463 8320.

Toivomme, että jätät yhteystietosi vastaajaan. Sinulle vastataan soittoosi kahden työpäivän kuluessa. 

Perhesovittelun tavoitteet
Perhesovittelijat tarjoavat apua vanhempien välisen keskustelun edistämiseksi. Tavoitteena on lasten suhteiden säilyminen molempiin vanhempiinsa sekä perheen arjen sujuminen.

Sovittelussa pohditaan sellaisia lasten asioiden järjestämiseen liittyviä kysymyksiä, joista vanhempien on vaikea päästä yksimielisyyteen. Elatusmaksuasioita hoitavat lapsen kotikunnan lastenvalvojat.

Perhesovittelija on ulkopuolinen ja puolueeton. Perhesovittelijan tavoite on auttaa vanhempia löytämään omalle perheelleen sopivat ratkaisut. Perhesovittelija on perheiden kanssa työskentelemään tottunut ammattilainen. Sovittelussa on läsnä kaksi perhesovittelijaa.