Takaisin hakutuloksiin
Kunnallissairaalantie 20, Turku
02 262 6996
Palvelu on maksuton

Turun kaupunki tuottaa perheoikeudelliset palvelut vastuukuntamallilla Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun, Uusikaupungin ja Vehmaan asukkaille.

Perheoikeudellisen yksikön eropalveluihin kuuluu puhelinneuvonta, chat, eropalveluohjaus, Monitorissa asiointi ilman ajanvarausta, lastenvalvojan palvelut. Lisäksi palveluihin kuuluu isyyteen ja adoptioon liittyvät asiat sekä tuomioistuimen pyytämät olosuhdeselvitykset.

Perheoikeudellisten palvelujen chat palvelee keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-11. Palvelu löytyy turku.fi sivuilta.

Eropalveluohjaajan palveluita ovat ohjaus ja neuvonta eroa harkitessa, erotilanteessa, eron jälkeen, kun oikeudenpäätös ei ratkaissutkaan vanhempien välisiä ongelmia, sekä eroasioista keskustelu lapsen kanssa. Tapaamisella voidaan tehdä vanhemmuussuunnitelmaa (STM), selvitellä erotilannetta, käydä alustavia sopimusneuvotteluja, sekä pohtia sopivia palveluita perheen tarpeeseen. Lisäksi eropalveluohjaajalta saa ohjausta ja neuvontaa valvotuista ja tuetuista tapaamisista sekä valvotuista vaihdoista.

Perheoikeudellista neuvontaa Kauppatorin ja Skanssin Monitorissa keskiviikkoisin

Kaikkiin perheoikeudellisiin asioihin saa matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa Turun Kauppatorin ja ostoskeskus Skanssin Monitorissa. Palvelua on tarjolla Kauppatorin Monitorissa keskiviikkoisin klo 9-16 ja Skanssin Monitorissa klo 13-15.30.

Lastenvalvojat vahvistavat vanhempien kanssa käydyn neuvottelun perusteella sopimukset lasten huollosta, asumisesta ja tapaamisoikeudesta sekä elatuksesta. Lastenvalvoja avustaa vanhempia sopimusten laatimisessa ja antaa tarvittavaa tietoa ja tuo esille lapsen etua ja näkökulmaa. Lastenvalvojan tapaamisella voidaan käsitellä vanhempien täyttämää vanhemmuudensuunnitelmaa ja käyttää sitä apuna sopimusneuvotteluissa.

PERHEOIKEUDELLINEN YKSIKKÖ

Puhelin: 02 262 6996. Turun kaupungin puhelinvaihde 02 330 000

Puhelinajat: Ma & Pe 09:00 – 10:00, Ti & Ke 13:00 – 14:00

Turun toimipiste, käyntiosoite: Kunnallissairaalantie 20, rak. 5, 1. krs, 20700 Turku

Yksikön aukioloajat: Ma – Pe 09:00 – 15:45

Salon, Paraisten ja Laitilan toimipisteiden sekä muiden kuntien palvelupäivien yhteystiedot löytyvät turku.fi sivuilta.