Takaisin hakutuloksiin

Parisuhteessa kohdataan erilaisia vaiheita, joiden myötä puntaroidaan parisuhteen tyydyttävyyttä ja jatkamista. Lapsen syntyminen perheeseen, työelämän ja perhe-elämän yhteensovittaminen, erilleen ajautumisen tunne tai yhdessä ikääntyminen ovat vaiheita, joita muun muassa parisuhteessa voidaan käydä läpi.

Usein suhteen solmujen taustalla on tunnistettavissa arvotuksen ja läheisyyden puutetta, tunne etten tule kuulluksi tai hyväksytyksi suhteessa tai omien tunteiden sanoittaminen sekä toiveiden ilmaiseminen kumppanille on vaikeaa. Vuorovaikutus ja keskustelu kumppanin kanssa tuntuu hankalalta tai johtaa yleensä riitelyyn.

Solmuja parisuhteessa -parineuvonta tarjoaa  suhteen molemmille osapuolille tasavertaisen mahdollisuuden kuulluksi tulemiseen ja omien tunteiden ja toiveiden ilmaisemiseen. Neuvonta auttaa tunnistamaan, mistä suhteen pulmat voivat johtua sekä löytämään tapoja aukaista solmuja rakentavasti.

Tapaamisten aikana tarkastella tietoisesti parisuhteen historiaa sekä suhteen jatkamisen edellytyksiä ja millaisia muutoksia suhteeseen tarvitaan, jotta molemmat voivat kokea suhteessa tyytyväisyyttä. Tapaamisten aikana pari harjoittelee rakentavia ristiriitojen käsittelytapoja sekä parikuuntelun taitoja, joita voi ottaa heti käyttöön myös suhteen arjessa.

Solmuja parisuhteessa -työskentelyn tapaamiskertojen teemat:

1) Solmutilanteen määrittely: Missä ollaan nyt?

2) Miten tähän on tultu? Yhteisen taipaleen tarkastelu

3) Miltä tuntuu? Omien ja kumppanin tunteiden tunnistaminen

4) Seksuaalisuus solmussa. Kehon viestien kuunteleminen

5) Missä ollaan nyt?

6) Mitä tahdon? Toiveet, unelmat, päämäärät.

7) Miten toimitaan? Sanoista tekoihin, toimintasuunnitelman laatiminen.

8) Mitä eväitä saatiin?

Neuvonta auttaa myös tilanteissa, joissa suhteen molemmat tai toinen osapuoli harkitsee eroa tai parisuhteessa ollaan päätymässä eroratkaisuun. Neuvonta auttaa ymmärtämään paremmin tilannetta ja tekemään ratkaisuja tietoiselta pohjalta. 

Tapaamiset toteutetaan  livenä (pääkaupunkiseutu) tai etäyhteydellä, johon pari tarvitsee läppärin tai tietokoneen, kuva- ja mikrofoniyhteyden sekä rauhallisen tilan tapaamisen ajaksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: paivi.hietanen@sovitellen.com

”Riitoja on ollut nyt vähemmän ja ne eivät ole äityneet “kiistatilanteiksi”, jotka ennen jatkuivat ja jatkuivat.  Solmuja parineuvonta sisälsi paljon tehtäviä, mutta niiden tekeminen oli itselle hyödyksi ja sai oppia itsestään. Työskentely opetti minua kuuntelemaan puolisoani paremmin. Ohjaajan työskentely ja parineuvonnan toteutus onnistuivat erinomaisesti.” asiakaspalaute 2022

Työtapa on kehitetty Kataja ry:ssä. Lue lisää mallista.

Yhteydenotot: paivi.hietanen@sovitellen.com

Toteuttajataho:
Päivi Hietanen on eroauttamisen asiantuntija, työnohjaaja, Kataja ry:n hyväksymä Solmuja parisuhteessa-parineuvoja ja AVI:n vahvistama perheasioiden sovittelija.

Kotisivut: sovitellen.com