Takaisin hakutuloksiin
Malmin kauppatie 26, Helsinki
29.12.2019
+ 358 44 262 6662
Palvelu on maksuton

Kaapatut Lapset ry:n tuki- ja palveluohjauspiste Toivon Talo tarjoaa tietoa ja välitöntä apua kansainvälisissä lapsikaappausasioissa sekä kansainvälisissä huoltokiistatilanteissa. Neuvonnan avulla huoltajia ohjataan toimimaan oikein kaapattujen lastensa palauttamiseksi, kaappausten ehkäisemiseksi ja kansainvälisten huoltokiistojen ratkaisemiseksi. Muita toimintamuotoja ovat tiedotus, yhteistyö viranomaisten, asianajajien ja asianhoitajien kanssa, tukihenkilöiden antaman vertaistuen koordinointi sekä jäsenperheiden psykososiaalisen kuntoutuksen ja perheiden virkistystoiminnan järjestäminen.

Toivon Talolta saat tukea, neuvontaa ja ohjausta kansainvälistä lapsikaappausta, kaappausuhkaa tai kansainvälistä huoltokiistaa koskevissa asioissa. Neuvontaa ja ohjausta on saatavilla puhelimitse, sähköpostitse sekä tapaamisia sopimalla. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Räisänen vastaa neuvonta -ja ohjaustyöstä, jonka lisäksi yhdistyksen kautta on mahdollista saada myös vertaistukea.

Yhdistyksen vapaaehtoiset puhelinpäivystäjät ovat tavoiteltavissa viikonlopun aikana tilanteissa, jotka eivät voi odottaa viikonlopun yli. Kouluttamamme vapaaehtoiset kuuntelevat ja auttavat yhteydenottajia. Hätätilanteissa tulee kuitenkin aina olla yhteydessä yleiseen hätänumeroon 112.