Takaisin hakutuloksiin
31.10.–11.12.2023
050 358 8394
Ilmoittautuminen päättyy 28.10.2023
Palvelu on maksuton

Vahvuutta erovanhemmuuteen – Vanhemmuuden ABC -ryhmät erovanhemmille

Harva asia on yhtä tärkeä kuin suhde omiin lapsiin. Emme tarvitse tutkimustuloksia vakuuttaaksemme itseämme siitä, että hyvä suhde lapsiin on tärkeää, sen tiedämme jo.  Se mikä ei aina ole niin itsestään selvää on, kuinka voimme luoda ja vahvistaa suhdetta lapseen, erityisesti eron aikana tai sen jälkeen.

Useimmat vanhemmat tunnistavat arkitilanteet, joissa suhdetta koetellaan. Miten luoda harmoniaa ruokapöydän ympärille? Miten välttää stressaavia tilanteita? Miten ennaltaehkäistä riidat?  Miten saada enemmän mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa?  Yksi asia on varma. Yksikään vanhempi ei ole yksin näiden pohtimisessa.

Tule mukaan Vanhemmuuden ABC-ryhmään keskustelemaan sekä saamaan vinkkejä sinun ja lapsesi välisen suhteen vahvistamiseksi

Vanhemmuuden ABC -ryhmä on tarkoitettu 3-12-vuotiaiden vanhemmille. Tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen ja vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen. ABC-vanhempainryhmät pohjautuvat tutkittuun tietoon vanhemmuudesta.

ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä tapaamisesta. Jokaisella tapaamisella on tietty teema:

Ensimmäinen tapaaminen – Osoita Rakkautta Miten toimia niin että läheiset suhteemme toimivat?

Toinen tapaaminen – Aikaa yhdessä Miten vaikutamme toisiimme arjen yhteispelissä?

Kolmas tapaaminen – Näytä esimerkkiä Miten toteutamme rennompaa vanhemmuutta?

Neljäs tapaaminen – Riitojen valitseminen Mistä riitelen ja mistä en?

Tapaamisten välissä pääset toteuttamaan käytännön kokeiluja kotona. Käytännön kokeilut ovat tärkeä osa Vanhemmuuden ABC -ryhmän kokonaisuutta.

⁠⁠⁠Ryhmätapaamisten vetäjänä toimivat koulutetut ryhmäohjaajat.

Vanhemmuuden ABC -ryhmä eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille

Syksyllä 2023 alkaa 3-12-vuotiaiden lasten vanhemmille tarkoitettu Vanhemmuuden ABC-ryhmä. Ryhmän tavoitteena on lapsen positiivisen kehityksen tukeminen sekä vanhemman ja lapsen suhteen vahvistaminen. Vanhempi saa ryhmässä:

  • Mahdollisuuden keskustella ja vaihtaa kokemuksia muiden eroperheen vanhempien kanssa
  • Työkaluja hyvän ja toimivan suhteen ylläpitämiseksi ja rakentamiseksi lapsen ja vanhemman välille
  • Tutkimusperustaista tietoa vanhemmuudesta ja lapsen kehityksestä

Kokoonnumme kello 17-19.15 tiistaisin  31.10. 14.11. 28.11. 11.12. Ryhmään mahtuu mukaan 12 vanhempaa. Voit ilmoittautua ryhmään ottamalla yhteyttä Hannaleenaan (050 313 1194, hannaleena.ahtiainen@mll.fi)