Takaisin hakutuloksiin

Parisuhteen päättyminen on muutostilanne kaikille perheenjäsenille.

Vanhempien ero heijastuu aina myös lapsen elämään.

Lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi, on vanhempien hyvä eroa pohtiessa tai eron jälkeen hakea apua oman jaksamisen tueksi sekä vanhemmuuden haasteisiin.

Apu ja tukea ero tilanteeseen on saatavilla!

 

Yksilö- ja perhetapaamiset tarjoavat yksilöllistä keskustelutukea eroon ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä sekä vanhempien välisiä tapaamisia, joissa autetaan vanhempia yhteistyövanhemmuuden toteuttamisessa ja lapsen näkökulman huomioimisessa. Keskustelut ovat maksuttomia.

Lisätiedot ja ajanvaraus:

Viivi Törrönen

044-5005490

Sähköposti: etunimi.sukunimi@khperhetyo.fi

 

Ero lapsiperheessä-illat

Ero lapsiperheessä-iltoihin voi osallistua kuka tahansa jota ero lapsiperheessä koskettaa. Myös eroa pohtivat tai kauemman aikaa sitten eronneet voivat osallistua. Toiminnan kautta saa tietoa siitä miten selvitä erosta, miten puhua erosta lasten kanssa, miten käsitellä omia tunteita ja ennen kaikkea tavata ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi saman elämäntilanteen.

Illat ovat maksuttomia ja niihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Tietoa tulevien Ero lapsiperheessä-iltojen ajankohdista löydät kohdasta Tapahtumat.

Tervetuloa!

Sisäänkäynti: Raatihuoneenkatu 19, 13100 Hämeenlinna

 

Eron ensiapupiste

Oletko eroamassa tai jo eronnut vanhempi? Mietityttävätkö lapsiin liittyvät asiat erossa? Haluatko keskustella vanhempiesi erosta? Pohditko kuinka voisit auttaa eroavaa läheistäsi?

Eron ensiapupiste on tarkoitettu kaikille, joita ero koskettaa: nuorille, vanhemmille, isovanhemmille ja muille läheisille.

Eron ensiapupiste tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti tukea erotilanteessa sekä ohjausta oikeiden palveluiden piiriin.

Eron ensiapupiste on auki ajanvarauksella Sibeliuksenkatu 5A, Hämeenlinna (Kanta-Hämeen perhetyö ry:n tiloissa).

 

Eron ensiapupiste on avoinna:

joka toinen viikko tiistaisin klo 9.30-10.30 ja klo 11-12

joka toinen viikko torstaisin klo 13-14 ja klo 14.30-15.30

 

Ajan voi varata Hämeenlinnan kaupungin perhepalveluiden sivulta sekä Kanta-Hämeen perhetyö ry:n

Eron ensiapupisteellä tapaat Hämeenlinnan kaupungin lapsi- ja perheasioiden ammattilaisia ja Kanta-Hämeen perhetyö ry:n Ero lapsiperheessä-työntekijöitä, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan perheneuvojia sekä eron läpikäyneitä vertaistukijoita.

Varaa aika eron ensiapupisteelle TÄSTÄ

 

Apua eroon-chat: ma klo 16-18, ti klo 14-16, ke klo 12-14, to klo 10-12

Kahdenvälisissä chateissä voit pohtia omaan tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Keskustelussa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteeseen ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista. Auttajina eroauttamisen ammattilaiset.

http://apuaeroon.fi/

 

Lasten erovertaisryhmät

Lasten erovertaisryhmässä tuetaan lasta käsittelemään vanhempiensa eroa omista kysymyksistään käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Tunteiden löytäminen, sanoittaminen ja hyväksyminen on osa vertaisryhmän antia. Vanhempien eroa käsitellään ryhmässä puolueettomasti ja ikätason mukaisesti, leikkien, pelaamisen, piirtämisen ja puhumisen kautta. Ryhmä tukee lasta hyväksymään vanhempiensa eron osaksi omaa elämäänsä.

Ryhmän koko on 4-7 lasta ja on suositeltavaa, että erosta on sen verran aikaa, että lapsen arki on vakiintunutta ja hän on ehtinyt elää riittävästi eron jälkeistä elämää (esim. 6kk). Ryhmään tulevat lapset ja heidän vanhempansa tavataan ennen ryhmän alkua. Ohjaajina toimivat Kanta-Hämeen perhetyö ry:n koulutetut erovertaisryhmänohjaajat.

Lisätietoja:

Viivi Törrönen 044-5005490

Minna Salonen 050 516 2790

sähköposti: etunimi.sukunimi@khperhetyo.fi

 

Eron jälkeinen vaino

Vainoaako hän sinua erosta huolimatta? Pyrkiikö hän edelleen kontrolloimaan elämääsi? Parisuhdevaino on väkivaltaa, joka jatkuu erosta huolimatta. Vaino on rikos ja ihmisoikeusloukkaus.

http://www.varjohanke.fi/

Apua on saatavilla. Ota yhteyttä!

Kriisityöntekijät

Päivi Salmen 044 709 5975

Simo Torkkola 044 714 7416

 

 

 

Lapsen tapaamiset vanhempien erotessa

Aina erossa ei päästä sopuun lasten tapaamisista tai vanhemman mielenterveys tai päihdeongelma tai asuminen toisella paikkakunnalla vaikuttavat lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tapaamisiin.

Kanta-Hämeen perhetyö ry:n Tapaamispaikka Poukama antaa mahdollisuuden lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman tapaamiseen turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Poukamassa järjestetään

  • valvottuja tapaamisia
  • tuettuja tapaamisia
  • valvottuja vaihtoja
  • valvottuja kotitapaamisia
  • valvottuja yön yli tapaamisia
  • tuettuja koko päivän tapaamisia
  • vanhemmuuden tukikeskusteluita tapaamisten yhteydessä

Tapaamispaikkatoiminta toteuttaa lapsen oikeutta molempiin vanhempiinsa. Sen tavoitteena on tukea lapsen ja etävanhemman suhteen syntymistä ja kehittymistä sekä vahvistaa vanhemmuutta. Työtä tehdään lapsen näkökulmasta ja toiminnassa keskeistä on lapsilähtöisyys ja lapsen osallisuus.