Eron pohdintoihin, erosta selviämisen tueksi sekä lapsen huomiointiin ja eron jälkeiseen vanhemmuuuteen löytyy tukea kattavasti  erilaisista maksuttomista verkkopalveluista. Tarjolla on henkilökohtaista tukea, asiantuntijainfoja sekä vertaiskeskustelun mahdollisuuksia.

Tietoiskut

Ammattilaisten pitämä tietoiskut  (10min.) kerran kuukaudessa antavat ensikäden infoa erosta selviytymisen, eron jälkeisen vanhemmuuden sekä lapsen tukemisen teemoista. Katsojilla on myös mahdollisuus lähettää kysymyksiä ja kommentteja.

Syksyn 2018 suorat livelähetykset you tube -kanavalla. Lähetykset on katsottavissa myös jälkikäteen.

13.9. klo 14 Eron herättämät tunteet

4.10 klo 14 Yhteistyövanhemmuus eron jälkeen

15.11. klo 14 Vuorovaikutus ja lapsen huomiointi

13.12. klo 14 Arkea ja juhlaa – miten saa arjen toimimaan

Kahdenkeskinen chat

Apua eroon -chat tarjoaa mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun eroauttamisen ammattilaisen kanssa. Ei edellytä rekisteröitymistä.

Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelusta saa apua seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä aiheissa, myös pari- ja perhesuhteisiin liittyvissä kysmyksissä.

Sateenkariperheiden perhesuhdekeskus tarjoaa  tukea haastaviin perhetilanteisiin,  kuten pulmat vanhemmuuden jakamisessa apilaperheessä sekä kriisit sateenkaarevassa monisuhteessa. Yksilötapaaminen onnistuu Skypen välityksellä.

Verkkovertaisryhmät ja vertaischat

Tukea eron jälkeiseen vanhemmuuteen – ryhmächatissa keskustellaan eron jälkeiseen vanhemmuuteen liittyvistä teemoista mm. lapsen huomiointi eron jälkeen, vuorovaikutustaidot ja ongelmien ratkaiseminen sekä uusperhesuhteet. Ei edellytä rekisteröitymistä.

Leija- suljettu verkkoryhmä lastaan yksin kasvattaville vanhemmille. Ryhmä kestää 5 viikkoa ja ja tapaamisille on eri teemat. Mahdollisuus keskustella muiden lastaan täysin yksin huoltavien vanhempien kanssa.

Yhden vanhemman perheiden olkkarit ovat kohtaamispaikkoja yhden vanhemman perheiden vanhemmille verkossa.  

Miesten erokoulu on verkkokurssi eroa suunnitteleville ja eron kokeneille miehille. Kurssi auttaa  erosta selviämisessä ja tunteiden kanssa pärjäämisessä. Kurssi tukee hyvää isyyttäsi eron jälkeen. Kurssin voi käydä omaan tahtiin.

EETU-livechat on EETU vertaistukihenkilöiden ylläpitämä ryhmä, jossa miesten on mahdollista vaihtaa ajatuksia erotilanteestaan sellaisen henkilön kanssa, joka varmasti ymmärtää erotilannetta. Chattiin mahtuu kerrallaan 12 Tukinetiin rekisteröityä osallistujaa.

Sateenkaarierityinen eroseminaari koostuu kahdesta viikonloppuleiristä  ja niiden välissä pidettävästä viikoittaisesta verkkoryhmästä.  Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Erosta elossa- suljettu verkkoryhmä on tarkoitettu miehille. Ryhmän kesto on noin kaksi kuukautta ja ryhmä rakentuu erillisten teemojen ympärille. Ryhmään voi hakeutua Tukinetiin rekisteröitynyt kävijä erikseen ilmoitettavana aikana  sähköisen hakulomakkeen avulla.

Erokeskustelua miehille on avoin keskusteluryhmä, johon kaikki Tukinettiin rekisteröityneet kävijät voivat osallistua ja keskustella miesten erokriisiin liittyvistä kysymyksistä. Kommenttitekstit tarkistetaan ennen julkaisua.

Asiantuntija apua

Eron ABC-chat  päivystää joka maanantai klo 10-11. Askarruttaako lapsen asioiden järjestäminen eron jälkeen? Mitä yhteishuolto tarkoittaa? Miten elatusapu lasketaan? Miten järjestää lapsen tapaamiset?