Eron pohdintoihin, erosta selviämisen tueksi sekä lapsen huomiointiin ja eron jälkeiseen vanhemmuuuteen löytyy tukea kattavasti  erilaisista maksuttomista verkkopalveluista. Tarjolla on henkilökohtaista tukea, asiantuntijainfoja sekä vertaiskeskustelun mahdollisuuksia.

Kahdenkeskinen chat

Apua eroon -chat tarjoaa mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun eroauttamisen ammattilaisen kanssa. Ei edellytä rekisteröitymistä.

Chatta om skilsmässa  hur klara sig igenom skilsmässan, föräldraskapet efter separationen och frågor som berör barnets ställning och hens rätt att bli sedd.

Sinuiksi tuki- ja neuvontapalvelusta saa apua seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä aiheissa, myös pari- ja perhesuhteisiin liittyvissä kysmyksissä.

Sateenkariperheiden perhesuhdekeskus tarjoaa  tukea haastaviin perhetilanteisiin,  kuten pulmat vanhemmuuden jakamisessa apilaperheessä sekä kriisit sateenkaarevassa monisuhteessa. Yksilötapaaminen onnistuu Skypen välityksellä.

Verkkovertaisryhmät ja vertaischat

Leija- suljettu verkkoryhmä lastaan yksin kasvattaville vanhemmille. Ryhmä kestää 5 viikkoa ja ja tapaamisille on eri teemat. Mahdollisuus keskustella muiden lastaan täysin yksin huoltavien vanhempien kanssa.

Yhden vanhemman perheiden olkkarit ovat kohtaamispaikkoja yhden vanhemman perheiden vanhemmille verkossa.  

Miesten erokoulu on verkkokurssi eroa suunnitteleville ja eron kokeneille miehille. Kurssi auttaa  erosta selviämisessä ja tunteiden kanssa pärjäämisessä. Kurssi tukee hyvää isyyttäsi eron jälkeen. Kurssin voi käydä omaan tahtiin.

EETU-livechat on EETU vertaistukihenkilöiden ylläpitämä ryhmä, jossa miesten on mahdollista vaihtaa ajatuksia erotilanteestaan sellaisen henkilön kanssa, joka varmasti ymmärtää erotilannetta. Chattiin mahtuu kerrallaan 12 Tukinetiin rekisteröityä osallistujaa.

Sateenkaarierityinen eroseminaari koostuu kahdesta viikonloppuleiristä  ja niiden välissä pidettävästä viikoittaisesta verkkoryhmästä.  Menetelmä ja vertaistuki auttavat selviämään erokriisistä, vahvistavat itsetuntemusta ja antavat työkaluja elämässä eteenpäin.

Erosta elossa- suljettu verkkoryhmä on tarkoitettu miehille. Ryhmän kesto on noin kaksi kuukautta ja ryhmä rakentuu erillisten teemojen ympärille. Ryhmään voi hakeutua Tukinetiin rekisteröitynyt kävijä erikseen ilmoitettavana aikana  sähköisen hakulomakkeen avulla.

Erokeskustelua miehille on avoin keskusteluryhmä, johon kaikki Tukinettiin rekisteröityneet kävijät voivat osallistua ja keskustella miesten erokriisiin liittyvistä kysymyksistä. Kommenttitekstit tarkistetaan ennen julkaisua.

Hyväkysymys.fi on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Hyvä kysymys -verkkopalvelu tarjoaa luotettavaa ihmissuhde- ja hyvinvointitietoa, ja tuo järjestöjen palvelut ja vertaistuen jokaisen ulottuville. Hyviin kysymyksiin vastaavat ammattilaiset ja asiantuntijat sekä koulutetut vapaaehtoiset.

Asiantuntija-apua

Kahden kulttuurin ero, kansainväliset huoltokiistat, muutto ulkomaille, lapsikappausuhka tai lapsikappausriskin arviointi tilanteisiin saa kahdenkeksitä keskusteluapua työntekijältä ja vapaaehtoiselta vertaistukijalta joka kuukauden 1. ja 3. keskiviikko klo 17-19. Chat on avoinna kyseisenä ajankohtana apuaeroon.fi sivulla. Keksuteluun pääsee mukan apua eroon -chat palkista.

EROINFOPÄIVYSTYS: ma-to 10.00-16.00 ja ke 10-19. Kun haluat keskustella siitä kuinka lapsen elatusapu lasketaan, lapsen asuminen, huolto ja tapaamiset muualla asuvan vanhempansa kanssa järjestetään eron jälkeen, soita Eroinfoon: 020 774 9800

Tietoiskut

Ammattilaisten pitämä tietoiskut  (10min.) antavat ensikäden infoa erosta selviytymisen, eron jälkeisen vanhemmuuden sekä lapsen tukemisen teemoista. Lähetykset on katsottavissa Ensi- ja turvakotien liiton You tube -kanavalla.

Eron herättämät tunteet
Ero tuli, miten nää kaikki tunteet kestää? Teemana lapsen tunteet ja tarpeet erotilanteessa. Keskustelussa aiheena myös eroon liittyvät aikuisten tunteet ja niiden käsittelyn merkitys erosta toipumisessa.

Yhteistyövanhemmuus eron jälkeen
Erosin puolisostani, mutten lapsistani. Miten rakentaa hyvä yhteistyö lapsen toisen vanhemman kanssa.  Vanhempien välinen yhteistyö sekä  parisuhteen ja vanhemmuussuhteen erottaminen toisistaan – mitä se tarkoittaa käytännössä.

Vuorovaikutus ja lapsen huomiointi
Onks pakko jos ei taho? Miten rakentaa toimivaa vuorovaikutusta eron jälkeen? Mitkä asiat hankaloittavat asioista sopimista ja keskusteluyhteyttä lapsen toisen vanhemman kanssa?  Miten voi itse vaikuttaa vuorovaikutukseen? Miten  toimia asiallisesti yhteistyössä toisen vanhemman kanssa?

Juhlat, perinteet ja lapsen kahden kodin arki
Mikä muuttuu juhlapyhien vietossa ja mitä on hyvä huomioida juhlia järjestettäessä? Miten huomioidaan lapselle tärkeät ihmiset ja turvataan näiden suhteiden jatkuvuus. Teemana myös joulun vietto ilman lapsia.

Podcast: Missä on lapsen koti eron jälkeen – kahden kodin arki 

Lapsiperheissä vanhempien välisen parisuhteen päättyminen tarkoittaa konkreettisia muutoksia lapsen elämään ja arkeen. Erossa kaikki perheenjäsenet sopeutuvat uudenlaiseen perhe-elämään ja kahden kodin arkeen ja käytäntöihin.

Podcast: Vanhemmuus erossa ja eron jälkeen

Mitä pohdintoja lapsilla on vanhemmistaan eron jälkeen? Mikä lasta huolettaa ja miltä vanhemmuus näyttäytyy eron jälkeen lapsille? Entä, miten vanhemmat voisivat edistää sujuvaa kahden kodin arkea eron jälkeen?