Takaisin hakutuloksiin
Antinkatu 8, Pori
3.4.–15.5.2024
0505529923
Ilmoittautuminen päättyy 14.3.2024
Palvelu on maksuton

Lasten erovertaisryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaisryhmä alakouluikäisille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Vertaistuki avaa uusia näkökulmia ja auttaa jäsentämään omia kokemuksia. Ryhmäohjaajat tapaavat kaikki ryhmään tulijat ennen ryhmän alkua. Tapaamiseen osallistuu lapsi ja vanhemmat tai vanhempi. Alkutapaamiset sovitaan kouluttajan kanssa erikseen ennen ryhmän aloittamista. Ilmoittautuminen päättyy 15.3.2024. Lisätietoa netissä.

Lisätiedot

Lasten eroryhmässä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan muiden vanhempien eron kokeneiden lasten kanssa. Vertaistuki avaa uusia näkökulmia ja auttaa jäsentämään omia kokemuksia. Ryhmä sisältää tunnetyöskentelyä. Monet lapset kertovat eroryhmän helpottaneen oloa. Työstämme asioita ryhmässä lasten kanssa pelien, leikkien ja luovien menetelmien kautta sekä lasten mielenkiinnon kohteita hyödyntäen. Hyvä aika osallistua ryhmään on, kun vanhempien erosta on kulunut riittävästi aikaa ja lapselle on ehtinyt muodostua käsitys arjesta vanhempien erilleen muuton jälkeen (tämä on yksilöllistä, mutta noin 4 – 6 kk). Vanhempien erosta on kuitenkin voinut kulua pidempikin aika, esim. useampia vuosia.

Ryhmäohjaajat tapaavat kaikki ryhmään tulijat ennen ryhmän alkua. Tapaamiseen osallistuu lapsi ja vanhemmat tai vanhempi. Tapaamisessa on mahdollisuus kuulla ja kysyä ryhmän toiminnasta tarkemmin sekä kertoa omasta elämäntilanteestaan. Ryhmän ohjaajilla on vaitiolovelvollisuus. Alkutapaamiset sovitaan kouluttajan kanssa erikseen ennen ryhmän aloittamista. Ryhmän aikana lapsille tarjotaan iltapala. Ryhmän aikana vanhemmilla on halutessaan mahdollisuus osallistua Vanhempien erovertaisryhmään (lisätietoa satu.katila@mll.fi).

Ryhmän ohjaavat/opettaja: MLL:n Satakunnan piirin erotyön koordinaattori Anniina Ahlfors ja Satakunnan Hyvinvointialueelta koulun perhetyöntekijä Salla Rosvall-Vainio.

Lisätietoa: Anniina Ahlfors, anniina.ahlfors@mll.fi, puh. 050 552 9923

Paikka: MLL:n Satakunnan piirin toimisto, Antinkatu 8, 28100 Pori