Takaisin hakutuloksiin

Ero lapsiperheessä -tilaisuus

Tilaisuudessa saa tietoa ja tukea erosta selviämiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita eroa pohtivat sekä jo eronneet vanhemmat yhdessä tai erikseen.

Ammattilaisen pitämän alustuksen jälkeen mahdollisuus keskustella eroamiseen, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä kysymyksistä. Tilaisuudessa saa tietoa eron vaikutuksista lapsen ja aikuisen elämään ja siihen, miten vanhemmat voivat parhaiten tukea lasta.

Erovertaiskahvila

Tarjoaa tukea kahvittelun ja keskustelun merkeissä kaikille eronneille ja eroa pohtiville. Kahvilaan on vapaa pääsy, ei ilmoittautumista etukäteen. Kahvila tarjoaa hengähdystauon ja paikan jakaa ajatuksia ja kokemuksia muiden samassa elämäntilanteessa olleiden vanhempien kanssa. Toimintaa toteuttavat vapaaehtoiset, itsekin eron läpikäyneet, vanhemmat. Piipahda hetkeksi tai viivy pidempään! Kahvilaan ovat tervetulleita kaikki vanhemmat asuinkunnasta riippumatta.

Lasten eroryhmä

Vanhempien eron kokeneiden lasten vertaisryhmässä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa, joilla on samankaltainen elämäntilanne. Vertaisuus on tärkeä osa ryhmien antia.

Ryhmässä vanhempien eroa käsitellään ikätasonmukaisesti: leikin, piirtämisen, pelaamisen ja tarinoiden kautta. Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmässä tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä. Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja.

Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset

Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset tarjoavat yksilöllistä keskustelutukea eroon ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Keskusteluissa autetaan vanhempia yhteistyövanhemmuuden toteutumisessa ja lapsen näkökulman huomioimisessa.

Toiminnasta vastaa: Kokkolan ensi- ja turvakoti ry ja Soite