Takaisin hakutuloksiin

Ero lapsiperheessä -tilaisuus

Ero lapsiperheessä -tilaisuudessa saa tietoa ja tukea erosta selviämiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Iltaan ovat tervetulleita eroa pohtivat sekä jo eronneet vanhemmat yhdessä tai erikseen. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella eroamiseen, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä kysymyksistä. Keskustelua ohjaavat vapaaehtoiset eron kokeneet vanhemmat. Eroneuvossa saa tietoa eron vaikutuksista lapsen ja aikuisen elämään ja siihen, miten vanhemmat voivat parhaiten tukea lasta.

Seuraavat Ero lapsiperheessä -tilaisuudet:

15.10.2020 klo 18:00

10.11.2020 klo 18:00

Lasten eroryhmä

Vanhempien eron kokeneiden lasten vertaisryhmässä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa, joilla on samankaltainen elämäntilanne. Vertaisuus on tärkeä osa ryhmien antia.

Ryhmässä vanhempien eroa käsitellään ikätasonmukaisesti: leikin, piirtämisen, pelaamisen ja tarinoiden kautta. Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmässä tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä. Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja.

Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset

Yksilö-, pari- ja perhetapaamiset tarjoavat yksilöllistä keskustelutukea eroon ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Keskusteluissa autetaan vanhempia yhteistyövanhemmuuden toteutumisessa ja lapsen näkökulman huomioimisessa.

Toiminnasta vastaa: Kokkolan ensi- ja turvakoti ry ja Soite