Takaisin hakutuloksiin
Väisälänkatu 4, Joensuu, Joensuu, Juua, Kontionlahti, Liperi, Polvijärvi, Outokumpu
4.1.2016
050 524 6262
Palvelu on maksuton

Mikäli parisuhteessasi on tilanteita, missä pelkäät oman tai lapsesi turvallisuuden puolesta, voi olla, että turvakoti on palvelu, jota tarvitset.

Turvakodille voi tulla ilman erillistä lähetettä kotikuntaan, ikään, sukupuoleen tai erityistarpeisiin katsomatta, mikäli olet perhe- tai lähisuhdeväkivallan uhri tai koet sen uhkaa. Voit tulla turvakodille joko yksin tai yhdessä lastesi kanssa. Turvakodilla oleminen on asiakkaille maksutonta.

Turvakoti tarjoaa apua, tukea ja neuvontaa tilanteen selvittelyyn ja väkivallan kierteen katkaisemiseen. Turvakodilla työskentelee sosiaalityöntekijän ja kuuden ohjaajan moniammatillinen tiimi.

Turvakodilla jokaisella asiakasperheellä on oma huone. Lisäksi siellä on yhteiset keittiö-, oleskelu- ja kodinhoitotilat. Käytössäsi on myös sauna, liikuntasali ja muita tiloja aktiiviseen ajankäyttöön.

Voit viettää turvakodilla itsenäistä elämää yhdessä lastesi kanssa. Mikäli turvallisuustilanne ja välimatka kotikuntaasi sen sallii, voit jatkaa opiskelua tai työn tekoa ja lapset voivat käydä koulussa tai päivähoidossa.

Turvakodilla oleminen on aina vapaaehtoista. Voit koska tahansa lähteä pois, pitää yhteyttä läheisiin ihmisiisi ja tavata heitä myös turvakotijakson aikana.