Testitarina

”Osallistuin vertaiskahvila-iltaan ja toiveena oli saada tietoa eron aiheuttaman elämänmuutoksen käytännön asioihin. Toivoin myös saavani vertaistukea eron kokeneilta muilta vanhemmilta. Vertaiskahvilaan osallistuminen oli minulle hyödyksi ja oma olokin helpottui. Minulle merkittävintä oli hyvä keskustelu ja neuvot kysymyksiini.  Oli itselle tärkeää saada puhua myös omasta tilanteestani ja sain varmuutta omaan vanhemmuuteni. Suosittelisin osallistumista myös muille, koska sain itsekin apua ja tietoa.”

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksen vertaiskahvila eronneille vanhemmille

 

”Tulin vertaiskahvilaan, koska halusin keskustella lapsen tapaamissopimukseen liittyvistä asioista sekä reflektoida omaa vanhemmuuttani. Vertaiskahvilaan osallistuminen antoi uusia ajatuksia ja sain tietoa, mistä voin hakea apua tilanteeseeni.  Merkittävintä oli, kun oli mahdollisuus puhua omista ajatuksista ja pallotella erilaisia vaihtoehtoja. Suosittelisin osallistumista muillekin eronneille, koska oman kokemukseni mukaan on hyvä puhua samassa tilanteessa olevien kanssa.”

Kokemukseni vertaiskahvilasta

 

”Halusin Eroneuvosta itselleni tietoa, mitä ero on lapsen kannalta sekä vertaistukea. Koin, että vapaaehtoisten osuus Eroneuvossa on tärkeä ja työntekijän pitämä alustus piti sisällään itselleni tärkeitä asioita paljon. Oppini illasta oli, että erosta voi selvitä hengissä. Suosittelisin Eroneuvoa myös muille eron harkintavaiheessa eläville, koska osallistumisesta voi saada itselle uusia ajatuksia.”

Eroneuvoon osallistunut

 

”Eroneuvoon osallistuminen antoi minulle ymmärrystä lapsen tarpeista ja lapsen huomioimisesta erotilanteessa. Ja Eroneuvossa annettiin minulle tietoa myös yhteistyövanhemmuuden merkityksestä, ja tätä pidin erittäin hyvänä asiana.”

Eroneuvoon osallistunut

”Ryhmään osallistuminen oli minulle tärkeää, sillä toisten vanhempien kokemusten kuuleminen sai miettimään suhdettani ex-puolisooni.”

Vanhemman neuvo -ryhmän vanhempi

 

”Vanhemman neuvo ryhmään osallistuminen sai miettimään sitä, että yhteinen vanhemmuus jatkuu erovaiheen jälkeenkin ja että sitä pitäisi vaalia /rakentaa ja tajuta, että ehkä siten voi myös itse paremmin ja on onnellisempi kun pääsee erovihasta eikä jää siihen rypemään. ”

Vanhemman neuvo -vertaistukiryhmään osallistunut vanhempi